News section
home news forum careers events suppliers solutions markets resources directories advertise contacts
 

Hazera lanceert groentezaden van de toekomst
Made, The Netherlands
February 5, 2007

Groentezaadfirma Nickerson-Zwaan uit Made is de distributeur in Noordwest-Europa van zusterfirma Hazera Genetics uit Israël. Hazera, een wereldwijde leverancier van kwalitatief hoogstaande zaden van hybride groente– en akkerbouwgewassen, denkt vooruit en introduceert nu een compleet nieuwe productenlijn: Hazera Genetics’ Lifestyle™.

First Love

Hazera Lifestyle is een nieuw assortiment  producten voor de consument die op zoek is naar meer smaak, gemak en gezondheid. Het nieuwe merk en al zijn producten zullen worden voorgesteld tijdens de internationale vakbeurs Fruit Logistica die van 8 t/m 10 februari plaatsvindt in de Messe in Berlijn (Stand Hazera: Hal 6.2/B-08).

Welke groenten eten we over 5 jaar?

Hazera Genetics heeft flink geïnvesteerd in onderzoek naar de rassen van de toekomst. Rassen die maximaal rendement bieden voor de telers, en een maximale toegevoegde waarde voor de consument. Dat is in het kort de filosofie achter de lancering van het nieuwe merk

Hazera Genetics’Lifestyle™.

“Marktonderzoek laat zien dat consumenten op zoek zijn naar producten die smaakvoller, gezonder en eenvoudig te bereiden zijn. Als bedrijf met een lange ervaring in klantgericht werken is Hazera een belangrijke internationale speler geworden in groentezaden. Het bedrijf ontwikkelde meerdere productlijnen die zowel voldoen aan de eisen die consumenten stellen als ook praktische oplossingen bieden voor de telers” zegt Eran Shafrir, Hoofd Marketing en Product Development bij Hazera Genetics. “Wij geloven dat de rol van een zaadfirma verder gaat dan alleen het maken van zaden. We beseffen dat we een bijdrage kunnen leveren aan het scheppen van een gezonde levensstijl voor consumenten waar dan ook ter wereld.”

In de categorie smaak van de Hazera Genetics’ Lifestyle producten is er de Hazera Boutique™ productlijn die afgelopen voorjaar is geïntroduceerd. Hieronder vallen smaaktomaten als troscocktail, fijne en erg fijne minipruimtomaatjes, rode tros-cherrytomaten, honingzoete gele cherrytomaten (“Summersun”) en mini San Marzano tomaten.

In de categorie gezondheid presenteert Hazera Genetics het  nieuwe merk : Vitalis™ .

Hierin zien we o.a tomaten met een lycopeengehalte dat tweemaal zo hoog is als in gangbare rassen, maar ook een serie kleine “Vitaminepaprika’s” met een extra hoog gehalte aan vitamine A, C en E (2 tot 3 maal zo hoog als in andere gangbare rassen).

In de categorie gemaksgroenten zijn er de revolutionaire mini-watermeloen, een nieuwe serie gekleurde mini-paprikas en mini-komkommers.

“De introductie van al deze producten is niet alleen een introductie van nieuwe rassen; we willen onze klanten op een uitgebreidere manier van dienst kunnen zijn. Dit nieuwe merk inspireert ons om continu te blijven zoeken naar de beste producten voor iedereen in de versketen”, aldus Shafrir.

Een aantal van de genoemde producten wordt door Nickerson-Zwaan dit jaar ook in de Benelux getest.

News release

Other news from Nickerson Zwaan / from Hazera Genetics

18,313

Back to main news page

The news release or news item on this page is copyright © 2007 by the organization where it originated.
The content of the SeedQuest website is copyright © 1992-2007 by SeedQuest - All rights reserved
Fair Use Notice