News section
home news forum careers events suppliers solutions markets resources directories advertise contacts search site plan
 
.
Limagrain trakteert relaties op themadag in de polder

.

The Netherlands
June 27, 2008

Ruim driehonderd vertegenwoordigers van de particuliere en coöperatieve zaaizaadhandel in de Benelux waren donderdag in de polders bij Limagrains kweekbedrijf in Rilland te gast op de relatiedag van Limagrain Advanta en Nickerson-Zwaan.

In een groot paviljoen temidden van de gewassen gaven verschillende sprekers hun visie op het thema ‘Europese landbouw, terug van weggeweest’. Onder hen de Europese landbouwjournalist ir. Jacques Van Outryve (photo) die stilstond bij de prijsevolutie op het gebied van broodtarwe, maïs en melk enerzijds en het belang van voedselzekerheid (genoeg voedsel), voedselveiligheid (gezond voedsel) en voedselkwaliteit (‘fitness to use’) anderzijds. De WTO moet bruggen slaan en de landbouwer moet manoeuvreren tussen een markt met ‘consumentbekommernissen’ en een overheid met ‘maatschappelijke bekommernissen’. Dat vraagt om creatief denken en creatieve schakels in de keten. Van Outryve ziet voor de gehele sector grote kansen voor de toekomst.

Demoveld

Na de presentaties waren alle kweek- en testfaciliteiten van Limagrain en Nickerson-Zwaan opengesteld en was er volop aandacht voor het speciaal aangelegde demoveld met zomer- en wintergranen, maïs, grassen, uien en groenbemesters.

Akkerbouwdag

Op dinsdag 1 juli was er op dezelfde Rillandse locatie een grote open dag voor landbouwers, loonwerkers en andere geïnteresseerden. Naast de kennismaking met de plantenveredeling, waren er GPS-demonstraties rondom het thema ‘precisielandbouw’ verzorgd door Kverneland, SBG Innovatie en Reesink/Gebr. Weststrate. Daarnaast bezochten de bezoekers de test- en researchfaciliteiten van de kweekbedrijven.

 

 

Other news from Nickerson-Zwaan

 

 

 

 

The news item on this page is copyright by the organization where it originated - Fair use notice

Other news from this source


Copyright © SeedQuest - All rights reserved