News section
home news forum careers events suppliers solutions markets resources directories advertise contacts search site plan
 
.
Nickerson-Zwaan ontvangt Russische delegatie

.

Made, The Netherlands
March 18, 2008

Afgelopen week ontving Nickerson-Zwaan een aantal toekomstige grote uientelers uit Rusland. Doel van het bezoek was de kennis van de Solagro-telers (Nickerson-Zwaan’s Russische distributeur) op een hoger niveau te brengen door gerichte kennisoverdracht, vooral op het gebied van mechanisatie.

De eerste dag van het bezoek werd gevuld met een cursus bij PTC in Dronten over teeltmaatregelen, zoals grondbewerking, onkruidbestrijding en zaaibedbereiding.

Op dag 2 verleende uienteler Van den Dries bij Emmeloord ons gastvrijheid. Onze Russische partners bestudeerden daar het machinepark en de uienopslag, met tevens de nodige praktische uitwisselingen over uienteelt.
Het grote pakstation van Waterman ligt er praktisch om de hoek, en een bezoek aan deze interessante locatie mocht dus niet ontbreken. Vervolgens ging het naar Brabant, naar het hoofdkantoor van Nickerson-Zwaan in Made, met bezoek aan de kasproeven en de verpakkings- en verwerkingsafdelingen.

De derde dag ging het richting ons uienveredelingsstation in Rilland, waar de technische kant van uienveredeling werd belicht. In Zeeland is ook Nederlands grootste uienverpakker Wiskerke gevestigd, waar de Russen onder de indruk waren van de faciliteiten. Een bezoek aan de bewaarruimten en machines van de Kon. Maatsch. De Wilhelminapolder maakte deze studietrip compleet.

De studiereis werd door de Russischer telers, met bedrijven tot 50.000 ha. akkerbouwgrond, zeer gewaardeerd. Een goede basis voor de verdere versterking van de goede positie en partnerships die Nickerson-Zwaan inmiddels heeft opgebouwd in Rusland.

Nickerson-Zwaan organiseert overigens regelmatig evenementen voor uienprofessionals uit binnen- en buitenland. Zeer bekend is inmiddels de tweejaarlijkse Onion Study Tour.

 

 


www.uienzaden.nl
 

 

The news item on this page is copyright by the organization where it originated - Fair use notice

Other news from this source


Copyright © SeedQuest - All rights reserved