News section
home news forum careers events suppliers solutions markets resources directories advertise contacts search site plan
 
.
Sterk groeiende vraag naar graszaad-coating Headstart

.

Rilland, The Netherlands
May 7, 2008

De vraag naar weidemengsels met Headstart-coating blijft groeien, meldt Limagrain Advanta. Het zaaizadenbedrijf brengt dit jaar voor het tweede seizoen een groeistimulerende laag aan op een groot deel van zijn voedergrassen. “De afzet is inmiddels al 3,5 keer zo hoog als vorig jaar om deze tijd en het seizoen is nog in volle gang. Ook de BG super mengsels zijn dit jaar naast de Havera mengsels aan het Headstart-assortiment toegevoegd. Ruim twintig procent van onze voedergrassen gaat met Headstart de deur uit,” aldus commercieel manager Jos Groot Koerkamp. “Inmiddels is sinds de introductie begin vorig jaar zo’n 1.000 ha grasland met Headstart-mengsels ingezaaid.”

 

Een perceel wat links is ingezaaid met Headstart-coating en rechts zonder

Limagrain Advanta heeft al zeven jaar ervaring met deze biologische coating die in de sport- en recreatiesector inmiddels als vanzelfsprekend wordt gezien en al op tweederde van al het verkochte zaad zit. Voor veehouders biedt Headstart een extra startgarantie die in dit late voorjaar voor een inhaalslag zorgt. Het gras komt sneller op en heeft minder last van koude en droogte waardoor graslandvernieuwing eerder slaagt. Dit komt mede door de intensievere beworteling waardoor stress minder invloed heeft op de plant.

De biologische coating bestaat onder meer uit groeihormonen en sporenelementen en is vele malen goedkoper dan alternatieven met meststoffen. Groot-Koerkamp: “Graszaad met Headstart kost slechts een kwartje per kilo meer, maar laat een aanzienlijk voordeel zien ten opzichte van onbehandelde mengsels.”

 
 

more keyword news on

seed coating technology

 

seed colorants & polymers

 

The news item on this page is copyright by the organization where it originated - Fair use notice

Other news from this source


Copyright © SeedQuest - All rights reserved