News section
home news forum careers events suppliers solutions markets resources directories advertise contacts search site plan
 
.
Limagrain op Rundvee- en Akkerbouwdagen Gorinchem

.

Rilland, The Netherlands
November 17, 2008

Zaaizadenbedrijf Limagrain staat dit jaar wederom op de Rundvee Relatiedagen en Akkerbouw Vakdagen in Evenementenhal Gorinchem. Op deze jaarlijkse beurs is Limagrain aanwezig met zijn internationaal gerenommeerde maïsmerken Advanta en LG en het graanpakket van Nickerson.

De laatste innovatie die het kweekbedrijf presenteert is het veelbelovende maïsras Atrium, dat voorkomt uit de succesvolle Rosalie-kweeklijn. Atrium combineert binnen de zeer vroege groep de vroegste afrijping met de hoogste zetmeelopbrengst.
Daarnaast maakt u kennis met het nieuwste korrel/CCM-ras LG 32.47. Het ras heeft de hoogste ds-opbrengst (111)* in het korrelmaïssegment met zeer goede cijfers voor fusarium- en helminthosporiumresistentie.
Zowel Atrium als LG 32.47 komen vrijwel zeker op de Aanbevelende Rassenlijst 2009.

Animal Nutrition

In de stand introduceert Limagrain tevens het Animal Nutrition-keurmerk. Alleen de allerbeste rassen op het gebied van verteerbaarheid, VEM en celwandverteerbaarheid ontvangen na uitgebreid onderzoek dit predikaat. De eerste snijmaïstoppers die deze eer te beurt valt zijn de vroege LG 30.218 en de middenvroege LG 32.34.

Alves wintertarwe

Ook de akkerbouwer is van harte welkom op de stand. Wintertarwe Alves**, de nieuwste verbetering in het Nederlandse rassenassortiment, wordt door Limagrain aan het publiek gepresenteerd. Dit ras is afgelopen najaar al op de Nederlandse akkers ingezaaid en heeft in de officiële proeven op alle gronden zeer hoge opbrengsten laten zien.

Rundvee Relatiedagen en Akkerbouw Vakdagen

U vindt Limagrain in stand 200.
De Rundvee Relatiedagen en Akkerbouw Vakdagen in Evenementenhal Gorinchem zijn van 25 tot en met 27 november dagelijks van 13.00 tot 22.00 uur.


*= cijfers gebaseerd op 2-jarige proeven
**= Alves is een kweekproduct van kweekbedrijf Semundo

 

 

 

 

The news item on this page is copyright by the organization where it originated - Fair use notice

Other news from this source


Copyright © SeedQuest - All rights reserved