News section
home news forum careers events suppliers solutions markets resources directories advertise contacts search site plan
 
.
Limagrain start diervoederproeven bij Schothorst Feed Research

.

The Netherlands
June 9, 2009

Maïsveredelaar Limagrain Nederland gaat in samenwerking met Schothorst Feed Research in Lelystad diervoederproeven uitvoeren om nog meer inzicht te krijgen in de werkelijke verteerbaarheid van snijmaïsrassen. Het onderzoek moet concrete resultaten opleveren over de invloed van zetmeelgehalte en celwandverteerbaarheid in het bijzonder op de melkproductie. Limagrain wil de Nederlandse veehouder daarmee nog verder tegemoet komen in zijn streven naar rantsoenoptimalisatie.

Het kweekbedrijf wil straks nieuwe maïsrassen aanbieden waarvan ook in praktijk is aangetoond dat deze over extra voedertechnische kwaliteiten beschikken. Voor de veehouder zullen ze herkenbaar zijn aan de speciale LG Animal Nutrition-waardering. Schothorst Feed Research beproeft onder meer de kandidaatrassen LG 30.218 en LG 32.34 en verwacht begin volgend jaar de eerste resultaten.

Limagrain ziet de diervoederproeven als een verlengstuk van het officiële rassenlijstonderzoek waarin verteerbaarheidscijfers via de NIRS-methodiek worden vastgesteld. “Door de samenwerking met Schothorst Feed Research willen we de toegevoegde waarde van onze nieuwe generatie snijmaïsrassen ook daadwerkelijk in praktijk aantonen”, zegt product manager Jaap de Jonge. “Maïsruwvoer kan dan nog efficiënter in de rundveevoeding worden ingepast.” Het LG Animal Nutrition-onderzoek is een Europa-breed initiatief waarbij Limagrain ook in andere landen met gerenommeerde veevoedingsautoriteiten en moderne melkveebedrijven samenwerkt. In Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië heeft het onderzoek inmiddels al gecertificeerde rassen opgeleverd.

Schothorst Feed Research gaat van de ingezaaide onderzoeksrassen met hoge zetmeelgehalten en uiteenlopende celwandverteerbaarheidscijfers na de oogst afzonderlijke kuilen aanleggen. Gedurende negen weken wordt de maïs vervolgens aan vergelijkbare groepen melkkoeien gevoerd. Uit de proeven zal onder meer de invloed van de celwandverteerbaarheid op de melkproductie blijken. De resultaten worden in het voorjaar van 2010 verwacht.

 

 

 

 

The news item on this page is copyright by the organization where it originated - Fair use notice

Other news from this source


Copyright © SeedQuest - All rights reserved