News section
home news forum careers events suppliers solutions markets resources directories advertise contacts search site plan
 
.
Limagrain introduceert nieuwe groenbemesters

.

Rilland, The Netherlands
May 29, 2009

Zaaizadenbedrijf Limagrain breidt zijn pakket groenbemesters uit met drie bijzondere producten: de eerste multiresistente bladrammenas Doublet en de mengsels Biofum en Limagroen.

Doublet multiresistente bladrammenas
Doublet is een ware primeur. Het is de eerste multiresistente bladrammenas in de Aanbevelende Rassenlijst. Dat wil zeggen dat het ras een zéér effectieve bestrijding van het bietencysteaaltje (BCA-1 status) combineert met een evenzo grondige aanpak van de wortelknobbelaaltjes Meloidogyne chitwoodi en Meloidogyne fallax.

LG Biofum voor biologische ontsmetting
LG Biofum is een mengsel met multiresistente bladrammenas én aaltjesresistente gele mosterd. Na het fijnhakselen, onderwerken en narollen van de verse groene massa komen zogenaamde isothiocyanaten vrij. Dit is een chemische verbinding vergelijkbaar met de werkzame stof Metam-sodium. We noemen dit proces biofumigatie. Een volwaardig biologisch alternatief voor de meest voorkomende grondontsmettingen. Biofumigatie is ingrijpend, maar bij een zeer ernstige aaltjesproblematiek zeker te overwegen.

Limagroen, investering in de bodem
Limagroen is een mengsel van Italiaans, Engels en Westerwolds raaigras en zeer geschikt voor nateelt en late zaai. Door de intensieve doorworteling van de bouwvoor wordt er veel stikstof en organische stof vastgelegd. Bovendien heeft Limagroen het voordeel van een eventuele maaisnede in het voorjaar, waardoor het in beeld is als ideale groenbemester na maïs, wat sowieso verplicht is op de zand- en löss-gronden.

Nieuwe folder
Over deze en andere groenbemesters in het assortiment van Limagrain heeft het bedrijf een interessante folder gemaakt. Hierin staat informatie over de zaai- en teelttoepassingen om optimaal van groenbemesters te profiteren. De folder is te downloaden op de website van Limagrain of aan te vragen via 0113 55 71 00.

 

 

 

 

The news item on this page is copyright by the organization where it originated - Fair use notice

Other news from this source


Copyright © SeedQuest - All rights reserved