NEWS

logo.gif (1594 bytes)

NEWS

MAIN NEWS PAGE INDEX OF COMPANIES OTHER NEWS RELEASES FROM THIS COMPANY
Alliance entre Vilmorin Clause & Cie et D.L.F. dans les semences de gazon
Vilmorin Clause & Cie and D.L.F. join forces in grass seeds
DLF-TRIFOLIUM etablerer joint ventureselskab i Frankrig
12 Juillet 2000

Vilmorin Clause & Cie, le leader mondial du marché des semences potagères et florales, et la société danoise D.L.F., leader européen en semences de gazon s'allient au sein d'une joint-venture à 50/50 : TOP GREEN. 

TOP GREEN aura pour objet la commercialisation de variétés de gazon sur les marchés des "professionnels" (entreprises paysagistes, terrains de sport, collectivités...) et du jardinage sur l'ensemble de l'Europe. 

D.L.F. apporte à TOP GREEN son expérience dans la création et la production de nouvelles variétés performantes de gazon. Vilmorin Clause & Cie, pour sa part, apporte ses positions commerciales de premier plan sur les principaux marchés européens. 

En unissant leurs forces, les deux partenaires visent à établir une base solide de développement associant des produits de haute qualité, des marques de forte notoriété et des positions clés sur tous les segments importants du marché. 

Cette alliance devrait fortement contribuer à la profitabilité des deux partenaires. 

TOP GREEN sera basée dans l'ouest de la France et sera opérationnelle début juillet 2000. 

Vilmorin Clause & Cie confirme d'autre part la bonne réalisation de l'accord annoncé le 26 avril avec le groupe américain BALL dans le secteur des semences et plants de fleurs à destination des marchés professionnels. Cet accord aura un effet positif sur les résultats de Vilmorin Clause & Cie.


Vilmorin Clause & Cie and D.L.F. join forces in grass seeds

July 12th, 2000

Vilmorin Clause & Cie, world leader in vegetable and flower seeds, and D.L.F. , from Denmark, european leader in the grass and forage seed business, have formed a 50-50 joint-venture, TOP GREEN, which will market varieties for both professional and home garden markets throughout Europe. 

D.L.F. brings its leading expertise in the field of breeding and producing new varieties of grass seeds. 

Vilmorin Clause & Cie brings its strong marketing positions in all major European markets for both professional and home garden end users. 

By joining forces, both companies aim at establishing a strong base for development by combining top quality products with renowned trademarks and strong market presence in all major market segments. 

The JV is expected to contribute strongly to the profitability of its shareholders. 

TOP GREEN will be headquartered in western France and will start operations on 7/1/00.


DLF-TRIFOLIUM etablerer joint ventureselskab i Frankrig

TOPGREEN S.A.S, der får en omsætning på 80-100 mio. DKK skal markedsføre det internationalt anerkendte plænegræs-varemærke TOPGREEN på tværs af Europa.

DLF-TRIFOLIUM A/S og den franske koncern LIMAGRAIN etablerer TOPGREEN S.A.S - et 50/50%-ejet joint ventureselskab med hjemsted i Les Alleuds, Frankrig.

TOPGREEN får til opgave at markedsføre og sælge plænegræs.

Integreret frøvirksomhed

Med etableringen af TOPGREEN skabes et effektivt kommercielt bindeled i distributionskæden bagudrettet mod DLF-TRIFOLIUM’s frøforædlings- og produktionsaktiviteter og fremadrettet mod Limagrain-koncernens markedsføringsapparat over for slutbrugerne eksempelvis igennem kendte varemærker som Oxadis i Frankrig, Flora-Frey i Tyskland og Suttons i England. TOPGREEN kommer således til at fremstå som en fuldt integreret frøvirksomhed.

Aktionærerne bliver Vilmorin Clause & Cie, - et selskab kontrolleret af Groupe Limagrain Holding, og DLF-TRIFOLIUM A/S.

Jean-Pierre Lantenois, der hidtil har været salgsansvarlig for TOPGREEN-aktiviterne i Lima-grain’s regi, er ansat som adm. direktør for TOPGREEN.

Aksel Nissen er udpeget til bestyrelsesformand og udgør sammen med Benny Kirkebække Christensen og Truels Damsgaard DLF-TRIFOLIUM’s r epræsentation i selskabets seks mand store bestyrelse.

I bestyrelsen indtræder fra fransk side François Heyraud, som er landmand og bestyrelsesmedlem i Limagrain Holding, Pierre Lefebvre, adm. direktør i Vilmorin og koncerndirektør i Limagrain Holding og André Palatre, salgsdirektør i Vilmorin.

· DLF-TRIFOLIUM og Limagrain forlænger samarbejdet inden for fodergræs

Læs også i dette nyhedsbrev 

· Gunstige vilkår for frøeksport til USA. Teknisk kvalitet er afgørende.

· Indstil mejetærskeren korrekt. Der er penge at spare.

DLF-TRIFOLIUM og Limagrain forlænger samarbejdet inden for fodergræs

Ny distributionsaftale inden for fodergræs afløser den hidtidige fra 1995. Partnerne har samarbejdet igennem mere end 10 år.

Samtidig med at DLF-TRIFOLIUM og Limagrain etablerer TOPGREEN på plænesiden, befæster parterne alliancen inden for fodergræs ved indgåelse af en ny distributionsaftale for fodergræs til afløsning af den hidtidige indgået i 1995. Igennem distributionsaftalen opnår Limagrain eksklusivmarkedsføringsrettigheder på visse af DLF-TRIFOLIUM’s fodergræs- og hvidkløversorter mod at binde sig til at købe frø af DLF-TRIFOLIUM. 

Alliancen ses som et værdifuldt bidrag til Limagrain’s produktkoncept ”LG Animal Nutrition,” der er et højværdi foderkoncept til husdyrproduktionen baseret på majsensilage og græs. Dette markedsføres i Frankrig og det øvrige Europa. 

DLF-TRIFOLIUM fortsætter sine forædlingsaktiviteter i Les Alleuds i Frankrig.

Hvem er Limagrain? 

Limagrain-koncernen kontrolleres af Co-opérative Limagrain, som er et andelsbaseret selskab med ca. 600 franske landmænd som medlemmer og ejere. 

Koncernen opererer inden for to hovedforretningsområder: 

· Agro-industri divisionen omfatter aktiviteter inden for markfrø, fødevareingredienser og
bageriprodukter. 

· Havefrødivisionen er organiseret i selskabet Vilmorin Clause & Cie, som er et af verdens førende selskaber inden for grønsags- og blomsterfrø. 

Majs og hvede er kerneafgrøder for Agro-industri divisionen. Divisionen er ligeledes aktiv inden for byg, ærter, raps, solsikker og sojabønner såvel som inden for kløver og græs. 

Koncernen har hovedsæde i Chappes nær Clermont-Ferrand i Midtfrankrig og har datterselskaber og associerede selskaber over hele verden. 

I regnskabsåret 1998/99 omsatte Limagrain koncernen for 5,7 mia. FRF. Koncernen havde ca. 4.700 ansatte fordelt på mere end 40 nationaliteter. 

Op til 10.000 tons mere frø

DLF-TRIFOLIUM og Limagrain har samarbejdet i mere end 15 år –  et samarbejde der er blevet styrket over årene. I 1995 erhvervede DLF-TRIFOLIUM Groupe Limagrains udviklings- og engroshan-delsaktiviteter inden for kløver- og græsfrø med tilhørende produkt-program og genetisk plantemateriale i forsøg. Samtidig indgik parterne en langsigtet distribu-tionsaftale inden for både foder- og plænegræs.

Dette har betydet, at en produktion på ca. 10.000 tons græsfrø årligt er flyttet til Danmark fra især Holland og Frankrig. Aftalen har sikret en vigtig international afsætningskanal for danskproduceret frø. 

Ved at indgå et joint venture på plænegræssiden kommer DLF-TRIFOLIUM et skridt tættere på slutbrugerne. Dette sker bl.a. som led i realisering af koncernens strategiske mål. Der er udarbejdet en forretningsplan for TOPGREEN, som indebærer en forstærket salgsindsats på flere markeder. TOPGREEN får en omsætning på ca. 90 mio. DKK. 

For DLF-TRIFO-LIUM er joint venturet og den nye fodergræsdistributionsaftale med til at konsolidere positionen som dominerende aktør i den europæiske græsfrøbranche. 

Gunstige vilkår for frøeksport til USA

Stor stigning i salget til USA hjulpet af lille høst i Canada og høj dollarkurs. Kvalitets-kravene er høje. Gode muligheder for eksport af frø til USA også i den kommende sæson.

Vi har i de seneste år oplevet en meget tilfredsstillende udvikling i eksporten til USA. Det nordamerikanske marked er et vanskeligt marked at eksportere til. Det skyldes bl.a. de skrappe kvalitetskrav.

Muligheder i USA

Vi ser for øjeblikket en stærk dollarkurs i forhold til Euro og danske kroner, hvilket isoleret set gør os mere konkurrencedygtige. Læg hertil, at 2000-høsten af rødsvingel i Canada forventes at blive noget mindre end normalt, hvilket på den ene side åbner mulighed for andre producenter til at levere frø til det meget store marked i USA, og på den anden side betyder, at canadisk rødsvingel, som normalt eksporteres til Europa, slet ikke udbydes til europæiske aftagere lige nu. Dette har en dobbeltvirkende effekt dels på vore muligheder for at eksportere rødsvingel til USA og dels på markedsbalancen i EU.

Den største udfordring i forbindelse med eksport til USA er at finde egnede partier af frø, som kan renses op til den nødvendige kvalitet. Den primære udfordring består i at levere frø frit for enårig rapgræs. Men markedsmulighederne i USA er lige nu så attraktive, at vi i DLF-TRIFOLIUM har sat forskellige tiltag i værk for at løfte opgaven. Der bliver tale om eksport af rødsvingel, alm. raigræs, engrapgræs, hundegræs og måske også stivbladet svingel og strandsvingel.

Introduktion af højværdi-fodergræsblandinger i USA 

Med introduktionen af fodergræsprogrammet ForageMax sætter vi fokus på at øge udbyttet af græsmarken. Alene på grund af USA’s størrelse og lavere dyreintensitet har der i USA ikke været det samme pres på at maksimere græsmarksudbyttet, som vi har oplevet i Europa. Med ForageMax søger vi at åbne amerikanske landmænds øjne for mulighederne i det europæiske græsmarkssystem.  

Vi er også på internettet. Er du interesseret i, hvorledes DLF-TRIFOLIUM markedsfører sig over for de amerikanske landmænd, så finder du ForageMax på siden www.foragemax.com.

God sæson på hjemmemarkedet

Øget salg af græsmarksblandinger, mens ital. raigræs er gået lidt tilbage. DLF Organic havde succes med blandinger til det økologiske landbrug.

Forbruget af kløver- og græsfrø på hjemmemarkedet tegner til at blive en smule højere i sæsonen 1999/00 end året før, hvilket primært skyldes en fremgang på plænegræs-siden.

Selv om forbruget i dansk landbrug måske nok er status quo, ser vi alligevel en stigning i salget af vore kvalitetsblandinger, hvilket modsvares af en nedgang i forbruget af ital. raigræs. Årsagen hertil skal nok findes i det forhold, at arealet med helsæd er faldet. Kvægbrugerne fokuserer i stigende grad på ensilering af græs og majs. Det er samtidig glædeligt, at græsfrøforbruget har holdt sig til trods for, at der ydes EU-støtte til majs. 

Går efter kvalitet

DLF-TRIFOLIUM videreudvikler løbende sortimentet. Vore Elite+ blandinger indeholder de nyeste og bedste sorter, og salget er gået godt. Det understreger, at dansk landbrug går efter kvalitet.

En gevinst

Inden for økologisk frø har muligheden for at udbyde blandinger med økologisk frø været en klar gevinst. DLF Organic, som er vort varemærke for økologisk frø, har solgt ca. 900 tons økologisk græs- og kløverfrø, hvoraf ca. 600 tons blev solgt som blandinger.

Endelig skal det nævnes, at maltbygsorten Barke, som DLF-TRIFOLIUM repræsenterer i Danmark, og som sælges igennem Den lokale Andel, er den mest solgte vårbygsort i dette forår. Barke tegner sig for små 20% af arealet sået med vårbyg og ca. 45% af arealet med maltbyg i Danmark.

Indstil mejetærskeren korrekt og spar på renseudgifterne I denne sommer afholder vi høstdemonstrationer som led i bestræbelserne på at forbedre råvarekvaliteten.

Som noget helt nyt arrangerer vi i øjeblikket høstdemonstrationer over hele landet i flest mulige græsarter, hvortil vore avlere bliver inviteret. 

Arrangementerne afholdes som led i en øget indsats for en bedre råvarekvalitet. En bedre råvare giver avlerne færre renseudgifter, og mindre affald på DLF-TRIFOLIUM´s afdelinger giver reducerede omkostninger til behandling af frø og frigør kasser i produktionen. Affald fylder og giver ingen værdi til slutproduktet.

Høstdemonstrationerne starter med en gennemgang af, hvad en god råvare er og en gennemgang af forskellige mejetærskeres egenskaber set i græsfrøsammenhæng.

Med hensyn til deltagelse i høstdemonstrationerne beder vi dig venligst holde dig orienteret via din avlschef eller frøavlskonsulent.

200 kr. mere pr. ha for høst 1999 end året før

DLF-TRIFOLIUM afregner avlerne 200 kr./ha mere for høst 1999 i forhold til året før set som et gennemsnit af hele vor produktion af kløver- og græsfrø. Bruttoudbyttet målt i kr./ha (inkl. EU-støtte) er opgjort til godt 8.800 kr. for høst 1999 eller ca. 200 kr./ha højere end i 1998. 

For hovedarternes vedkommende er bruttoudbyttet i kr./ha højere i alm. raigræs og engrapgræs for høst 1999 end tilsvarende for høst 1998. Høstudbyttet i kg/ha blev for de to arters vedkommende højere i 1999 end i 1998, og for engrapgræssets vedkommende blev afregningsprisen ligeledes højere.

I rødsvingel blev bruttoudbyttet i kr./ha lavere for høst 1999 end for året før. Faldet kan både henføres til lavere høstudbytte (kg/ha) og til en lavere afregningspris.

På basis af tilgængelig statistik har vi beregnet det gennemsnitlige bruttoudbytte målt i kr./ha i byg og hvede for høst 1999 til godt 7.400 kr. Som gennemsnit har frøavl til DLF-TRIFOLIUM således kunnet konkurrere med produktionsalternativerne.

Company news release
N2862

.0

Copyright © 2000 SeedQuest - All rights reserved