NEWS

logo.gif (1594 bytes)

NEWS

Plant Research International van start
7 januari 2000

Per 1 januari 2000 is in Wageningen een nieuw instituut voor strategisch plantkundig onderzoek van start gegaan: Plant Research International. Plant Research International is ontstaan door de fusie van drie instituten in het Nederlands landbouwkundig onderzoek: AB, CPRO en IPO. De organisatie verwacht zijn marktpositie verder te kunnen verstevigen dankzij een doordachte en zorgvuldige integratie waarbij de krachten van de drie vroegere instituten gecombineerd worden en elkaar zullen versterken. 

Plant Research International kan voortbouwen op een wereldwijde reputatie in genetica en reproductie van planten, gewasfysiologie, agrosysteemkunde, bodemvruchtbaarheid, verbetering van de gezondheid van planten en optimalisatie van de kwaliteit van producten en productiesystemen.

Plant Research International heeft ruim 800 personeelsleden. De omzetverwachting voor het jaar 2000 bedraagt 110 miljoen gulden. Plant Research International is deel van Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wageningen UR).

Company news release
n2264a

.0

Copyright © 2000 SeedQuest - All rights reserved