NEWS

logo.gif (1594 bytes)

NEWS

Dr. Fokkema krijgt belangrijke Duitse wetenschappelijke onderscheiding
Wageningen, Holland
Oktober 2000


Op 9 oktober 2000 zal Dr. N.J. Fokkema de Anton-de-Bary medaille ontvangen van de Deutsche Phytomedizinische Gesellschaft. Fokkema, ex medewerker van het IPO, krijgt de prijs overhandigd tijdens de 52ste Deutsche Pflanzenschutztagung, die gehouden wordt aan de Technische Universität München (Weihenstephan). 

Nyckle Fokkema krijgt deze belangrijke onderscheiding wegens zijn internationaal als baanbrekend erkende werk aan de interactie van saprofieten en pathogenen in de fyllosfeer. Dit werk, dat hij in 1967 begon aan het Phytopathologisch Laboratorium "Willie Commelin Scholten" te Baarn, en later voortzette in IPO (het huidige Plant Research International), vormt de ecologische basis van biologische bestrijding van schimmels die gewassen bovengronds aantasten. 

Fokkema legde met zijn onderzoek de basis voor een inmiddels internationaal vooraanstaande onderzoekgroep binnen Plant Research International. Deze groep verricht onder meer onderzoek naar de biologische bestrijding van de algemeen optredende en zeer schadelijke schimmel Botrytis cinerea.

Dr. Fokkema is de tweede niet-Duitser die deze hoge wetenschappelijke Duitse onderscheiding ten deel valt. De toekenning illustreert het grote belang dat internationaal wordt gehecht aan de ecologische fytopathologie, en de belangrijke rol die Nederlands onderzoek daarbij vervult. 

Voor meer informatie: José Rasing, PR-functionaris, tel. (0317) 47 59 48.

Company news release
N3031

.0

Copyright © 2000 SeedQuest - All rights reserved