NEWS

logo.gif (1594 bytes)

NEWS

Plant Research International en het Amerikaanse instituut NCGR bundelen krachten in bioinformatica
Wageningen, The Netherlands
October 24, 2000

Plant Research International BV is een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde Amerikaanse bioinformatica instituut National Centre for Genome Resources (NCGR). De ontwikkeling van de bioinformatica in Nederland krijgt daarmee een extra impuls. Plant Research International BV en NCGR zullen dankzij de samenwerking de eigen ontwikkelingen in de bioinformatica kunnen versnellen en kunnen toesnijden op de vraagstellingen en de ontwikkelingen in het levenswetenschappelijk onderzoek. Door de samenwerking onstaat namelijk een voor de ontwikkeling van bioinformatica belangrijke multidisciplinaire samenwerking van biologie, biochemie, wiskunde, statistiek en informatica, in een omgeving met adequate faciliteiten voor high-throughput moleculair biologisch onderzoek.

In de samenwerking zullen nieuwe algoritmen en computertools worden ontwikkeld en bestaande versneld worden geïmplementeerd. Daarmee worden belangrijke verbeteringen en versnellingen bereikt in een breed scala van actuele onderzoekvelden. Dit betreft bijvoorbeeld het onderzoek naar de functies van genen in planten en andere organismen, naar de plant als bron voor veilig en gezond voedsel en als producent van belangrijke gezondheidsbevorderende stoffen. Ook de ontwikkelingen in de gewasbescherming, duurzame agroproductie en biologische landbouw kunnen van de nieuwe mogelijkheden profiteren.

Het National Centre for Genome Resources ontwikkelt bij uitstek de kennissystemen ter ondersteuning van levens-wetenschappelijk onderzoek, en loopt wereldwijd voorop in de bioinformatica. De bioinformatica behelst het op basis van computeralgoritmen genereren van kennis en inzicht uit de grote hoeveelheden moleculair biologische gegevens die heden ten dage in het onderzoek in de levens-wetenschappen een belangrijke rol spelen.

De genomics faciliteiten van Plant Research International behoren tot de meest geavanceerde in Europa. Daarnaast is Plant Research International voor het NCGR een aantrekkelijke samenwerkingspartner vanwege de vooraanstaande positie die dit instituut heeft in de kennisontwikkeling, kennistoepassing en faciliteiten op het gebied van de biochemie, genomica en bioinformatica van agro-food-toepassingen en duurzame agroproductie. Het Wageningse instituut heeft ook uitgebreide expertise op het gebied van de statistiek en wiskundige modelbouw voor biologische vraagstellingen.

Company news release
N3076

.0

Copyright © 2000 SeedQuest - All rights reserved